Storitev BenVPRAŠALNIK

Ste uporabili pravi tip vprašanj?

Ste uporabili pravi tip vprašanj?

Lahko rečemo, da je anketi vprašalnik danes najpogosteje uporabljen merski instrument za zbiranje podatkov. Omogoča osebno, telefonsko, spletno anketiranje in druge načine. Zato se podjetja pogosto srečujete tudi s samo pripravo ustreznega merskega instrumenta. In največkrat le-tega oblikujete kar sami, interno.

Se vam je že kdaj zgodilo, da je bila odzivnost na vaš vprašalnik še posebej nizka?

Prepričani smo, da takrat niste krivili vprašalnika, ampak ste razmišljali o vseh drugih razlogih. Kar pa bi morali storiti, je enostavno ponovno razmisliti o vseh lastnostih vašega vprašalnika.

Ste upoštevali vse kriterije, s katerimi zagotovite kakovosten vprašalnik?

Če niste prepričani, naj vas pomirimo, da niste nobena izjema. Strokovnjaki se namreč redno srečujemo s slabimi anketnimi vprašalniki. Vas zanima, kakšne so najpogostejše napake?

  1. Predolgi ali prekratki vprašalniki.
  2. Neustrezno oblikovani vprašalniki.
  3. Neustrezno vodenje respondentov preko vprašalnikov.
  4. Neustrezna izbira tipov uporabljenih vprašanj.

In to so le najpogostejše napake, ki jih mi opažamo. Ste katero izmed omenjenih opazili tudi pri vprašalniku, ki ste ga pripravili v vašem podjetju? Vas zanimajo še druge možne napake, ki jih lahko storite pri pripravi vprašalnika?

Naša storitev BenVPRAŠALNIK je namenjena prav vašemu podjetju. Vam, ki ste že oblikovali vprašalnik, a niste prepričani v njegovo ustreznost. Vam, ki bi želeli, da strokovnjaki ocenimo vaš vprašalnik. Vam, ki bi želeli strokovno pripravljen merski instrument. Potrebujete morda tudi objavo vprašalnika na spletu?

Mi smo strokovnjaki na področju oblikovanja anketnih vprašalnikov.

In če kdo, vam lahko mi ponudimo rešitev težav z vašim vprašalnikom. Mi vam lahko odpravimo vse napake vašega vprašalnika.

Kako bomo torej rešili vaš vprašalnik?

  1. Podali vam bomo oceno njegove kakovosti.
  2. V primeru manjših napak bomo vprašalnik izboljšali.
  3. V primeru večje neustreznosti bomo oblikovali nov vprašalnik.
  4. Nato bomo vprašalnik na vašo željo objavili na spletu.

Kaj pa pričakujemo od vas?

Vi nam posredujete vaš vprašalnik, nam zaupate vašo ciljno skupino in vse vaše raziskovalne cilje. Odgovorite nam na vsa naša vprašanja v zvezi z vašim podjetjem, poslovnim problemom in drugimi vsebinskimi področji vprašalnika. Le tako mi lahko začnemo z delom. Želite torej imeti kakovosten anketni vprašalnik?

Naročite storitev BenVPRAŠALNIK še danes in vaše težave z vprašalnikom bodo rešene že jutri.