Težave pri izvajanju trženjske raziskave

ali kako vam lahko pomaga zunanji izvajalec

So vaši zaposleni z izvajanjem raziskav preobremenjeni?

So vaši zaposleni z izvajanjem raziskav preobremenjeni?

Veliko podjetij danes izvaja trženjske in tržne raziskave, ki jih uporablja pri svojem odločanju. In veliko podjetij je takšnih, ki raziskav ne izvajajo interno oz. samostojno. Razlogi so različni: pomanjkanje lastnega kadra, časa, znanja ali izkušenj. A pomembno je, da premostijo takšne in podobne težave in poskrbijo, da so njihove raziskave izvedene ob pravem času in na zelo kakovostni ravni. Kako? Z najemom zunanjega izvajalca. Želite, da danes rešimo tudi težave vaše raziskave?

Za izvedbo raziskav nimate lastnega kadra?

S tovrstno težavo se danes soočajo številna podjetja, predvsem majhna in srednje velika. Pri manjšem številu zaposlenih se hitro zgodi, da nihče nima niti prave izobrazbe niti znanja s področja raziskav. Zato za izvedbo raziskav ni mogoče zadolžiti nikogar. Poleg tega gre največkrat za nalogo, ki jo težko kakovostno in pravočasno izpelje ena oseba, ki na tem področju nima izkušenj, obenem pa mora dobro opravljati tudi vse svoje ostale zadolžitve. Zato imamo pri tovrstni težavi zelo pomembno vlogo prav zunanji izvajalci. Mi nadomestimo vaš manjkajoči kader in vam pomagamo premostiti to težavo. Omogočimo vam, da izvajate trženjske in tržne raziskave, čeprav za to nimate zaposlenega kadra. Poleg tega so vaše raziskave izvedene strokovno in kakovostno, vaš kader pa z njimi nima nobenih skrbi in nobenega dela.

Vaš kader nima časa za izvajanje raziskav?

V veliko podjetjih so zaposleni preobremenjeni in tudi izvajanje trženjskih in tržnih raziskav je eden izmed krivcev za to. Gre namreč za zadolžitev, ki je zamudna že nam, strokovnjakom, in vsekakor ni naloga, ki je lahko opravljena kakovostno, če zanjo ni dovolj časa. Zavedamo pa se, da je realnost drugačna, saj za raziskave v skoraj polovici podjetij skrbi oseba, ki je zadolžena tudi za druge naloge. Naša vloga tu je, da razbremenimo vaše zaposlene in jim omogočimo več časa za druge naloge. Mi poskrbimo za kakovostno izvedbo raziskave, vaši zaposleni pa le spremljajo naše delo in ob tem dobro opravljajo svoje druge naloge. Zakaj ne bi olajšali dela vašim zaposlenim, če s tem hkrati izboljšate tudi kakovost vaših raziskav?

So izkušnje tisto, kar manjka vašemu kadru?

Iščete nova znanja?

Iščete nova znanja?

Velikokrat so prav izkušnje tiste, ki naredijo razliko med dobro in odlično izvedeno raziskavo. Če je izkušenj premalo, se vaši zaposleni soočajo s težavami, kot so: počasnejše sprejemanje odločitev v posamezni fazi raziskave, dvomi v sprejete odločitve, izvedba raziskave ni časovno in stroškovno učinkovita ipd. A izkušnje so nekaj, česar vaši zaposleni ne morejo pridobiti, dokler se redno ne ukvarjajo le s trženjskimi in tržnimi raziskavami. Ogromno izkušenj pa imamo mi, vaši zunanji izvajalci. Tako vam ne bo več treba dvomiti o sprejetih odločitvah glede raziskav. Prav tako ne boste več dvomili v samo kakovost raziskave. Mi bomo z bogatimi izkušnjami poskrbeli, da bo vaša raziskava izvedena odlično.

Vaš kader nima pravega znanja?

Danes je relativno enostavno poskrbeti za dodatna izobraževanja vaših zaposlenih, tudi na področju statistike in raziskav. Ampak ali tako pridobljeno znanje res zadostuje, da bodo vaši zaposleni lahko izvedli raziskavo, kot bi jo izvedli mi, strokovnjaki? Pri pridobivanju novega znanja se največkrat pojavi težava, da le-to ne vključuje vsega. Eno je pridobljeno teoretično znanje, drugo pa je delo v praksi. Pri izvedbi trženjskih in tržnih raziskav je možnih precej zapletov, ki jih je potrebno pravilno in seveda hitro rešiti. A brez ustreznega znanja je zelo težko hitro ukrepati. Zato tovrstne težave zagotovo lažje, kot vaš kader, rešimo zunanji izvajalci, ki poskrbimo za ustrezno izvedbo vaše raziskave. Obenem pa ob našem delu tudi vaši zaposleni lahko pridobijo nova znanja na področjih, kjer jim ga primanjkuje.

Želite torej nekoga, ki bo raziskavo izvedel namesto vas?

Mi se z izvedbo raziskav ukvarjamo vsakodnevno. Imamo znanje in izkušnje, s katerim bomo vašo raziskavo izvedli kakovostno in učinkovito. In vse kar morate storiti je, da stopite v stik z nami.

Naročite storitev BenRAZISKOVALEC še danes in z načrtovanjem izvajanja vaše raziskave bomo začeli že jutri.