Težave pri analizi podatkov

ali res potrebujemo pomoč zunanjega analitika?

Kako naj redno analiziram podatke in hkrati naredim še vse ostalo?

Kako naj redno analiziram podatke in hkrati naredim še vse ostalo?

Analiza podatkov vključuje širok spekter znanj, tako na področju statistike kot na področju opravljanja s podatki. Poleg tega delo s podatki vključuje veliko odgovornosti, natančnosti, časa in seveda dobro oko za številke. Večkrat nam je tudi že prišlo na uho, da je dobrega analitika danes težko najti. Ste vi že našli svojega? Glede na to, da berete naše vsebine, si upamo sklepati, da ne. Zato nam zaupajte, s kakšnimi težavami na področju analize podatkov se srečujete v vašem podjetju?

Nimate ustreznega strokovnega kadra za izvajanje analize podatkov?

Za kakovostno analizo podatkov potrebujete kader z znanjem na področju statistike, raziskav in dela z maso podatkov. Velikokrat pa podjetja nimajo internega strokovnjaka na tem področju. Ali pa za to delo zadolžijo osebo, ki nima ustrezne strokovne izobrazbe. Če tudi v vašem podjetju niste prepričani, da ste za analizo podatkov zadolžili ustrezen kader, potem je zunanji analitik vsekakor pravi pomočnik za vas. Zunanji analitiki smo strokovnjaki, ki se s statistiko in gorami podatkov ukvarjamo vsakodnevno. Enostavno nam je delo z množico podatkov izziv, ki se ga vedno z veseljem lotimo. Ko nam poveste, kaj želite iz podatkov izvedeti, so naše misli že pri ustrezni analitični metodi, ki jo bomo uporabili. Potem pa samo še počakamo, da nam zaupate vaše podatke, in analiza se začne.

Vaš kader nima dovolj časa za kakovostno izvajanje analize podatkov?

V skoraj polovici podjetij pri nas se z analizo podatkov in raziskavami ukvarja oseba, ki je obenem zadolžena tudi za druge naloge. Je tako tudi v vašem podjetju? Na tak način se vam lahko hitro zgodi, da podatke zbirate in zbirate, ne uspete pa jih redno analizirati, s čimer lahko dragocene informacije pridobite prepozno – to pa je za vas zagotovo nesprejemljivo.

Pri vseh današnjih hitrih spremembah je pravočasna analiza podatkov ključna. Če se vaše podjetje srečuje s tovrstnim problemom, raje razbremenite vašega strokovnjaka in mu ponudite pomoč. Ponudite mu zunanjega analitika, ki bo namesto njega redno in pravočasno izvajal analizo vaših podatkov. In to po naročilu vašega strokovnjaka. Po potrebi vam bo predlagal tudi dodatne možnosti analize, ki vam bodo prinesle dodatne informacije. Zunanji analitik si bo namreč res lahko vzel čas za vaše podatke. O njih bo lahko temeljito razmislil, za kar vašemu strokovnjaku verjetno zmanjkuje časa. Vam moramo še naprej naštevati razloge, zakaj je zunanji analitik rešitev vaših težav?

Vaše podatke ste analizirali, a vam rezultati ne povedo ničesar uporabnega?

Si razbijate glavo z branjem rezultatov?

Si razbijate glavo z branjem rezultatov?

Strokovnjaki se s takšnim problemom žal srečujemo pogosto. Razlogi so največkrat povezani s fazami raziskave pred samo analizo podatkov:

  • slabo oblikovana vprašanja,
  • slabo oblikovane kategorije odgovorov,
  • zbrani podatki so nekakovostni,
  • podatki so zbrani pri napačni ciljni skupini.

Gre torej za faze, ki so že za vami in jih ni mogoče popraviti oziroma spremeniti. Problem je v podatkih, zato tudi analiza ne more poskrbeti za boljšo uporabnost vaših rezultatov.
Razlog za to, da vam rezultati ne povedo ničesar uporabnega, pa lahko najdemo tudi v fazi analize. Pravzaprav gre tu za uporabo napačnih metod za obdelavo podatkov. V tem primeru pa z ustrezno izbranimi statističnimi metodami lahko mi, vaši zunanji analitiki, poskrbimo, da bodo rezultati za vas uporabni.

Potrebujete pomoč zunanjega analitika?

Če v vašem podjetju nimate ustrezno poskrbljeno za redno in strokovno analizo vaših podatkov, potem je skrajni čas, da ta problem rešite. Le pravočasno analizirani podatki vam lahko ponudijo informacije v tem trenutku, ko jih potrebujete. Si tega ne morete zagotoviti z internim kadrom?

Naročite storitev BenANALITIK še danes in z analizo vaših podatkov bomo začeli že jutri.